lauantai 14. maaliskuuta 2015

Johtokunta koolla Ylätalon tuvassa

Kuva: Tiina Seppälä.

Kuva: Esko Manninen.
Tänään 14.3.2015 oli Kotiseutuyhdistyksen johtokunta koolla Arto ja Erja Höltän isännöimän Ylätalon tuvassa Rieskalantiellä. Yhdistyksen 50-vuotis juhlavuoden kunniaksi teimme muun muassa päätöksen historiapiirin toiminnan ottamisesta yhdistyksen siipien suojaan. Piirin toiminnan tavoitteena on kerätä ja tallentaa tietoa Jousan kylän asutuksesta ja historiasta. Piiri on avoin kaikille asiasta kiinnostuneille ja sen aktiivisimmat jäsenet kokoontuvat noin kerran kuukaudessa käymään läpi uutta esille tullutta aineistoa. Pitkän tähtäimen tavoitteena piirillä on saada joskus aikaan kerätyn tiedon ja kuvien pohjalta kyläkirjan tapainen teos Jousan kylän alueelta. Jousan kylään kuuluu noin 14 kantatilaa ja myös nykyinen kirkonkylän keskustan alue.

Kuva: Esko Manninen.
Samalla ideoitiin tulevaa ja pohdittiin kotiseututyön kehittämistä mahdollisen Leader-hankkeen voimin. Juhlavuoden kunniaksi yhdistyksellä on myös menossa aktiivinen jäsenkampanja. Tänäänkin saimme ilolla olla hyväksymässä yhdistykseen 9 uutta jäsentä! Tervetuloa siis kaikille muillekin kasvavaan kotiseutuihmisten joukkoon!

Lämmin kiitos vielä talon isäntäväelle, että saimme kokoontua tässä ihanassa vanhassa ja historiaa huokuvassa miljöössä!


Kuva: Tiina Seppälä.

Ylätalon tuvasta on kuva myös vuoden 2014 Kotiseutulehdessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti