torstai 21. toukokuuta 2015

Varma kevään merkki

Tänään museolla riitti tohinaa, kun varmana kevään merkkinä siivoustalkoissa pyöri kymmenen Kotiseutuyhdistyksen aktiivia. Päärakennusta pöllytettiin talven ja oravan asustelun jäljiltä, nurmikkoa leikattiin ja paloämpäreitä täytettiin. Keski-Suomen Museolta lahjoituksena saatu lasivitriini pääsi ehjänä  Jyväskylästä perille museolle ja säilöttiin väliaikaisesti päärakennuksen eteiseen odottamaan lopullista näyttelypaikkaansa. Uusi infotaulukin on löytänyt viimein paikkansa parkkipaikan reunasta.

Lisätohinaa museoalueelle toivat Terhokerhon väki, joka oli paikalla kuuden aikuisen ja viiden lapsen voimin leikkimässä perinneleikkejä museomiljöössä. Myös eri museoesineiden käyttötarkoituksia arvuuteltiin. Terhokerho oli ensimmäistä kertaa museoalueella. Se on MLL:n ja SPR:n yhteistyönä järjestämää toimintaa, joka on tarkoitettu eri ikäpolvien yhdessäoloon eli sekä lapsille että aikuisille tai mummoille ja papoille.

Tunnelmaa loi taustalla rinnelavalla näytelmäharjoituksia pitänyt TatuFanien näytelmäporukka.

Kesäkuun ensimmäistä viikonloppua odotellessa…tervetuola kaikki kansa la 6.6.2015 juhlimaan 50-vuotiasta Kotiseutuyhdistystämme klo 13 museolle. Tulostaan olisi hyvä ilmoittaa Leena Riitaojalle tarjoilun mitoittamiseksi: muikkuparta@co.inet.fi tai p. 040 524 5786
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti