keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Katto kulttuurille?

Tänään 15.6.2016 oli Kotiseutuyhdistyksen johtokunta koolla museolla miettimässä muun muassa sitä, rohjetaanko lähteä hakemaan ja toteuttamaan museolle suurehkoa investointia, jolla katettaisiin rinnelavan katsomosta suuri osa ja vaihdettaisiin penkit uusiin. Päätös on vaikea, sillä yhdistyksellä on jo yksi kehittämishanke vireillä ja odottaa päätöstä: "Jousan kylän tarinat talteen" -hanke. Hanke sitoo voimia talkootyöhön ja myös varoja niin kauan, kunnes tuki saadaan haettua maksuun jossain vaiheessa toteutuksen päästyä käyntiin.

Rinnelavan katsomon kattamisessa kuitenkin se suurin kohtalon kysymys on yksityisen rahoituksen kokoaminen ja talkootyövoiman löytyminen, jotta hankkeeseen ylipäätään uskalletaan ryhtyä. Haastammekin nyt kaikki kotiseudusta ja kulttuurista tai rakentamisesta kiinnostuneet ihmiset mukaan ilmoittautumaan talkoisiin. Ilman teidän apuanne emme tätä yhteiseen käyttöön tarkoitettua katosta saa tehtyä. Töitä on monenlaisia ja varmasti jokaiselle löytyy jokin omien kykyjen mukainen ja kokoinen työtehtävä sopivan tuntuiseksi ajaksi. Osallistua voi vaikka vain yhtenä päivänä tai koko projektin ajan. Ainoa tapa varmistaa työvoiman saatavuus, on kartoittaa talkoisiin mukaan kutsuttavia ja tulevia henkilöitä etukäteen, jotta tiedämme, onko meillä mitään mahdollisuuksia ryhtyä hankkeeseen. Voisitko sinä olla mukana jollain panostuksella, vaikka ihan pienelläkin? Jos meitä on tarpeeksi monta, saamme yhdessä aikaan ihmeitä!

Ilmoittaudu mukaan katostalkoista kiinnostuneiden listalle Heikki Partaselle (heikki.partanen@pp.inet.fi), Tiina Seppälälle (tiina.seppala1@gmail.com) tai Terttu Hentiselle (terttu@hentinen.com). Voit ilmoittauta myös Facebookin kautta Joutsan Kotiseutuyhdistykselle perustettuun tapahtumaan, jossa kootaan talkoista kiinnostuneita ja kysellään millaisia töitä olisit valmis tekemään. Alustavasti suunniteltuna ajankohtana talkoille olisivat syksy ja talvi 2016 sekä kevät ja kesä 2017. Nyt jos koksaan apusi on tarpeen!


Löytyisiköhän puffettiin muutama talkoomies- tai nainen avuksi Joutopäivä lauantain iltatilaisuuteen? Varoja tarvittaisiin mahdollista katosprojektia varten.

Museon kesäopastus hoidetaan tänä kesänä talkoilla. Vielä muutama opastuspäivä odottaa vapaaehtoista opasta. Mitään erityisosaamista ei tarvita, kiinnostuneet voivat ilmoittautua Mervi Ruokola-Parkkoselle.
Museo on idyllinen ja rauhoittava paikka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti